April 09, 2013

Stalker everywhere

Assalamualaikum. hah ! Kali ni aku maybe lebih aktif seperti biasa. The reason is, aku rasa blog la tempat yang boleh kita mengadu and dia tak boleh nak bangkang apa yang kita cakap and tempat nak mengata habis2. Untungnya jadi benda tak hidup kannn...

STALKER !

Memang hidup manusia suka stalk orang ke apa. Aku pun tak paham la. Aku mengaku aku pun ada stalk orang jugak tapi tak ada la sampai lubang cacing, korek habis2. Aku benci orang macam ni, bukan benci tuan diri tapi benci perangai macam ni. Hal masing2 biarlah dekat dia. *Mood masih terkawal.

Yang aku tak puas hatinya, dah tak tahu apa2, jangan la buat spekulasi yang bukan2 pasal orang tu. Tak tahu buat la cara tak tahu. Haishhh geram aku. GERAM YANG TERAMAT SANGAT ! Stalk yang jenis stalk habis-habisan. Tak da keja ke hah !

Sekarang ni sabar je la yang boleh aku buat. Sabar and sabar. heeee *cuba senyum untuk positifkan diri sendiri. Aku ada terbaca satu ungkapan dekat meja En. Suhaimi *lecturer :

"Jangan peduli tentang apa yang orang cakap tentang keburukan di belakang kita, kerana orang itu bodoh kerana menghabiskan masa memikirkan/menghabiskan waktu untuk fikir tentang kita"

Ungkapan ni memang kena betul2 batang hidung aku ! Jadi tak payah semak2 pikir pasal orang, teruskan hidup macam biasa. Yeah, that's it ! 

1 comment:

Firdaus Fauzi said...

U go girl.. ! Woohoo!

:D